Despre web - Bine ati venit !

Bine ati venit pe Despre Web ! Pe acest blog puteti invata lucruri noi sau chiar de la zero despre limbajele de programare de baza fara de care nu exista site-uri web. Invatand prin exemple practice si citind tutorialele pas cu pas este mult mai usor de inteles un limbaj precum php, css, html, javascript, jquery etc. In calitate de administrator al acestui blog nu pot sa spun ca sunt un profesor, dar stiu atat cat trebuie ca sa-mi pot face singur o pagina web sau un site, stiu cu ce se mananca html-ul, css-ul si in general lucrurile importante care alcatuiesc un website. Daca si tu esti pasionat de vreun limbaj din cele de mai sus dar totusi nu sti cu ce sa incepi iti recomand sa citesti acest blog, ba chiar sa te abonezi pentru a primi pe adresa ta de e-mail noutatile. Nu poti incepe cu php si interogari de baze de date si nici cu javascript daca nu sti sa inchizi un tag html. De aceea daca esti incepator iti recomand sa incepi cu inceputul adica cu HTML si CSS, iar cand o sa ai cunostintele necesare si te bazezi ca poti scrie de la zero o pagina html cu tot cu design css atunci poti trece mai departe la Javascript, JQUERY, PHP si Mysql.

Tot ce iti voi prezenta pe acest blog sunt lucruri invatate de pe internet in special de pe w3school online web tutorials, deci nu balarii singura diferenta fiind ca eu traduc tutorialele ce se gasesc pe aceste site-uri. Exceptie fiind php-ul care am sa-l prezint din carti si tot ce o sa citesti despre acest limbaj de programare sa fi sigur ca a fost scris de un profesor.

Deci ce o sa invatam impreuna pe acest blog ( gratuit de la google ca de... nu "e" bani de domenii si webhost :D ) :


  • HTML 4 si HTML 5
  • CSS si CSS 3 - Notiuni de baza, CSS advanced, acelerarea siteurilor, design web reactiv, layout-uri bazate pe grile, despre fonturi, layout-uri cu mai multe coloane, efecte, scrierea curata a codului css si supletea acestuia, structurarea codului etc.
  • PHP si MYSQL - Introducere in limbajul PHP, vocabular, tipuri de date si operatori, caracteristicile limbajului PHP, simboluri, instructiuni si comentarii, despre variabile si constante, operatori, utilizarea datelor incluse in formular, generarea dinamica a continutului, expresii regulate, controlul unui program, tablouri ( arrays ), functii si clase, lucrul cu baze de date, lucruri cu date xml ( cateva tutoriale ), cookie-uri si sesiuni, tehnica ajax, utilizarea postei electronice ( functia mail ),  erori si securitate etc.
Eh... cam greu cu php-ul asta dar unde-s multi puterea creste ... Acestea fiind spuse va invit sa invatam impreuna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza despre acest articol