Desi sunt prins cu chestii mult mai importante si mai am de scris si "enspee mii" de lectii html, printre picaturi am sa scriu si despre problema formatarii rapide / normale. Doar cand te uiti la numele celor doua optiuni iti dai seama ca ceva este diferit intre quick format si normal format.
Chiar este o diferenta. Formatarea full/normala are grija de sectoarele rele ( bad sectors ) de pe hard-disk si teoretic dupa o formatare full programele de recuperare date ar trebui sa nu mai poata recupera nimic din partitia pe care s-a efectuat formatarea full. Multi dintre noi, inclusiv eu din graba sau din lenea de a astepta 5 minute in plus am formatat hdd-ul folosind quick format. Credeti-ma nu este cea mai buna alegere pentru un hard-disk batranel pe care au mai fost instalate OS-uri.
Formatarea rapida sau quick format se recomanda pe hdd-urile noi pe care nu a mai fost niciodata instalat un sistem de operare. Formatarea rapida nu verifica sectoarele rele, nu trateaza hdd-ul cu aceeasi atentie cum o face formatarea full ci doar sterge partea de jurnal al fisierului de sistem.
Prin urmare, pentru securitate, profesionalism si o buna functionare a hdd-ului si a sistemului de operare va recomand formatarea full. Chiar daca dureaza cu 3-5 minute mai mult rezultatele vor fi vizibile.
Am scris acest mic tutorial pentru un prieten care m-a sunat de 10 ori in 2 minute...
luni, 24 martie 2014
Diferenta intre o formatare rapida ( quick format ) si o formatare normala
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
like
RăspundețiȘtergere