duminică, 23 martie 2014

Lectia 1 - Ce este html ?

In prima lectie din cursul html invatam cateva lucruri despre html si anume ce inseamna html, ce fel de limbaj este si care este scopul acestuia. Cursul html contine aproximativ 30 de lectii fiecare lectie explicata exact pe intelesul fiecarui incepator cu informatii si despre cel mai mic "punctulet".

HTMLHyperText Markup Language
Limbajul html = Este un limbaj de marcare pentru crearea paginilor web ce pot fi afisate intr-un browser
Scopul limbajului html = Prezentarea informatiilor, fonturi, paragrafe, tabele etc.


"HTML este o formă de marcare orientată către prezentarea documentelor text pe o singura pagină, utilizând un software de redare specializat, numitagent utilizator HTML, cel mai bun exemplu de astfel de software fiind browserul web. HTML furnizează mijloacele prin care conținutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate și indicații de redare. Indicațiile de redare pot varia de la decorațiuni minore ale textului, cum ar fi specificarea faptului că un anumit cuvânt trebuie subliniat sau că o imagine trebuie introdusă, până la scripturi sofisticate, hărți de imagini și formulare. Metadatele pot include informații despre titlul și autorul documentului, informații structurale despre cum este împărțit documentul în diferite segmente, paragrafe, liste, titluri etc. și informații cruciale care permit ca documentul să poată fi legat de alte documente pentru a forma astfel hiperlink-uri (sau web-ul)."


Ce putem face cu html ?

* Cu html putem crea propriile noastre pagini web / site-uri avantajul fiind ca este un limbaj foarte usor de invatat, tag-urile acestuia fiind foarte usor de retinut.

Primul exemplu de pagina web HTML

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h1>Primul meu titlu.</h1>

<p>Primul meu paragraf</p>

</body>
</html>

Creati o pagina noua cu extensia html si salvati codul de mai sus pentru a vedea rezultatele.

Daca nu stiti cum sa creati o pagina cu extensia .html cititi tutorialul despre "CUM SALVAM UN FISIER CU EXTENSIA .HTML"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza despre acest articol