marți, 25 martie 2014

LECTIA 9 - COMENTARII HTML ( Html comments )

In aceasta lectie vom vorbi despre comentariile html. Folosim tag-urile <!-- si --> pentru a introduce un comentariu intr-un document html.
Puteti introduce comentarii html folosind sintaxa <!-- Comentariul tau aici ! -->. Semnul exclamarii "!" folosit dupa paranteza unghiulara "<" anunta tag-ul de inceput al unui comentariu. Tag-ul de inchidere al unui comentariu este  "-->".


Nota*
Comentariile nu sunt afisate de catre browsere rolul acestora fiind de a marca inceputul unui anumit tag, div, tabel etc. Pe intelesul tuturor comentariile html  sunt utile pentru a gasi mai usor liniile de cod. Putem folosi comentariile html pentru a scrie informatii despre pagina respectiva: de cine este facuta, ce semnifica anumite tag-uri, care este autorul etc.

*Toate limbajele fie ca sunt de programare sau in cazul html de marcare dispun de astfel de comentarii diferenta fiind sintaxa de scriere a acestora.

Exemple Comentarii html

Informatii despre o pagina si comentarii pentru tag-ul <body>:


<!-- Pagina creata folosind notepad++ -->
<!-- Autor: despre-web.blogspot.ro -->
<!-- E-mail: contact@site.ro -->
<html>
<head>
    <title>Titlul paginii</title>
</head>
<!-- Inceput body -->
<body>

</body>
<!-- Sfarsit body -->
</html>

Scrieti codul de mai sus inclusiv primele comentarii html.  Presupunand ca folositi notepad++ ar trebui sa vedeti o diferenta de culoare intre tagurile html  si cele de comentarii html atunci cand introduceti sau scrieti codul de mai sus.

*Nota
Pentru a invata mai usor tag-urile html scrieti voi codul de mai sus nu folositi copy/paste !



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza despre acest articol