joi, 27 martie 2014

LECTIA 13 - HTML IMAGES ( imagini html )

In aceasta lectie vom invata despre tag-ul <img>. Folosim acest element html pentru a insera intr-o pagina web o imagine. Atunci cand intr-o pagina web sau intr-un articol exista imagini aspectul este mult mai placut. Putem folosi imaginile pentru a prezenta ceva sau pentru un design web mai placut.


In html imaginile sunt definite de tag-ul <img>

Exemplu:

1.<img src="imagine.jpg" alt="un text" />

2. <img src="http://url-imagine.xx/imagine.jpg" alt="un text" />

In primul exemplu am specificat in atributul src o imagine locala iar in cel de-al doilea exemplu o imagine aflata pe un alt site preluata si afisata folosind calea imaginii ( adresa url slash numele imaginii ).

Daca o imagine se afla intr-un folder o putem afisa astfel:

<img src="img/imagine.jpg" alt=un alt text" /> sau <img src="http://oadresa.ro/img/imagine.jpp" alt="un alt text" />

In cazul in care o imagine nu poate fi afisata sau a fost stearsa atributul alt va afisa un text de descriere a imaginii. Este foarte important sa se foloseasca atributul alt in special pentru motoarele de cautare dar si pentru vizitatorii unui site.

Putem customiza o imagine direct din elementul <img> folosind atributele width si height.

Exemplu:

<img src="imagine.jpg" alt="imagine" width="400" height="400" />

*Atunci cand o pagina contine multe imagini timpul de afisare al acestora este mai mare. Pentru a rezolva aceasta problema optimizati imaginile sau folositi-le cu grija.


*Atunci cand adresa unei imagini nu coincide cu cea de pe server (webhost) in locul imaginii va fi afisata o pictograma link.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza despre acest articol